OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2022. december 5., hétfő 19:18

A Mindenki Magyarországa Mozgalom közleménye
    Budapest, 2022. december 5., hétfő (OS) - Káoszkormányzás: kitálalt Matolcsy - a Fidesz a felelős a gazdasági válságért

    Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke ma elismerte, hogy a kormány nem terelhet tovább hazugságaikkal ellentétben nem háborús vagy szankciós infláció van, hanem Orbánék elhibázott gazdaságpolitikájának eredménye a válság, a csődközeli helyzet és az elképesztő mértékű áremelkedés. A jegybankelnök hozzánk hasonlóan bírálta a kommunista időket idéző álintézkedéseket, amelyek egyáltalán nem működnek.

A Mindenki Magyarországa a megoldást az EU-val való azonnali megállapodásban látja, ugyanis csak ez mentheti meg magyarok millióit attól, hogy a 2008-as válsághoz hasonló helyzetbe kerüljenek. 12 év rubelfideszes kormányzás után elengedhetetlennek tartjuk, hogy hazánkban elinduljanak a szükséges energiahatékonysági beruházások, amelyek a Fidesz hibájából elmaradtak - teljesen kiszolgáltatva ezzel minket az oroszoknak.

Bár a kormány ettől elzárkózik és a gyenge forintban érdekelt, mindent el kell követnünk az euró mielőbbi bevezetése érdekében, ami stabilitást és kiszámíthatóságot jelentene Magyarország számára.

Bana Tibor
politológus-közgazdász, az MMM elnökségi tagja, volt országgyűlési képviselő

     Kiadó: Mindenki Magyarországa Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.