OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2022. december 5., hétfő 18:09

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2022. december 5., hétfő (OS) - Újabb távlatok nyílnak a magyar innovatív technológiák exportálásában

    A magyar innovatív cégek hírneve a tengerentúlra is elért, egy kanadai befektető egy magyar startuppal kezdett együttműködést.
A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és kanadai partnerirodájának kiemelt célja, hogy a hazai vállalkozások teret nyerjenek az észak-amerikai kontinensen. Többéves munka eredményeként a HEPA egyik torontói üzleti partnere közel 1 milliárd forint összegben fektet be a Chameleon Smart Home okosmegoldásokat kínáló magyar startupba. Az együttműködést a felek ünnepélyes aláírással erősítették meg a HEPA budapesti központjában 2022. november 22-én.
Nem meglepő, hogy a világon egyre elterjedtebbé válnak az innovatív technológiákat alkalmazó otthonok, hiszen az okosotthonok az energiatakarékosság és a környezeti tudatosság szempontjából egyaránt mérföldkőnek számítanak. A Chameleon Smart Home társasházak, irodaházak és hotelek számára nyújt innovatív megoldásokat a tervezéstől egészen a kivitelezésig. A cég applikációkon, illetve hang- és okoseszközök vezérlésén alapuló szolgáltatásainak fókuszában a biztonság, az energia, az okos beléptetési rendszer, a zene és a multimédia áll.
A most megvalósuló befektetés úttörő szerepet játszhat a világszínvonalú magyar technológiák és az innovatív tevékenységgel foglalkozó cégek népszerűsítésében.

     Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.