OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. december 3., szombat 19:25

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye
    Budapest, 2022. december 3., szombat (OS) - Ismét felcsendült a magyar Himnusz Varsóban, a kerekesszékes vívó Európa-bajnokságon. A kontinensviadal ötödik, egyben utolsó előtti versenynapján hazánk válogatottja három medállal gyarapította palettáját Lengyelországban.

    A női tőr, A kategória versenyszámai során Hajmási Éva menetelt a döntőig, ahol az olasz Mogos Andreaval szoros párharcot vívott. Végül a fináléból a Törekvés SE versenyzője került ki győztesen, aki 15:14 arányban győzött és lett aranyérmes. Krajnyák Zsuzsannát (A) az elődöntőben a későbbi második helyezett állította meg, így bronzérmesként végzett ugyanezen fegyvernemben.
A férfiaknál Tarjányi István kard, B kategóriában volt érdekelt. A nyíregyházi vívó kiélezett viadalban, 15:14-es összesítésben maradt alul a lengyel Casto Adrian-nal szemben, így ezüstérmet szerzett.
A kontinensviadal első napján Hajmási Éva (A), Veres Amarilla (A), valamint Mező Boglárka (B) kardban bronzérmes lett, míg a harmadik napon Veres (A) párbajtőrben, Osváth Richárd (A) pedig tőrben nyert aranyat Lengyelországban. Az Európa-bajnokság negyedik versenynapján a női párbajtőr csapat ezüstérmesként végzett a párharcaikat követően, így a magyar küldöttség már összesen kilenc medálnál tart a vasárnapig tartó, paralimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon.

     Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.