2024. április 20. szombat

2022. december 3., szombat 17:51

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. december 3., szombat (OS) - A Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat nagyszabású ünnepen mondott köszönetet a 26 éve alapított segélyszervezetért, az idén elhunyt Szenczy Sándor alapító elnök életéért és tevékenységéért, a Baptista500 év kezdetéért december 2-án este a Budapest Arénában, amely két év kényszerű szünet után 11. alkalommal adott otthont a baptisták rendezvényének.

A jubileumi ünnep rendhagyó istentisztelet is volt, amelyen Papp János egyházelnök és Szilágyi Béla, a segélyszervezet elnöke mondott igei üzenetet. Papp János kiemelte, Jézus szeretete nélkül nem lehet értékes segélymunkát végezni. Szilágyi Béla köszöntőjében elhangzott: 21. századi, sarkából kifordult világunkra Isten válasza a remény és a mindent megváltoztató, felforgató, meggyógyító szeretet. Negyedszázaddal ezelőtt ezzel a jézusi szeretetforradalommal, egy özvegyasszony ötezer forintos adományával, egy zöldségtárolóból indult el a Baptista Szeretetszolgálat és lehetett részese Isten csodáinak, százezrek sorsfordításának, életváltozásának, sokak megmentésének és oktatásának hazánkban és határainkon túl. A szervezet tevékenységét méltatta Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya, aki arról szólt, hogy imáinkkal, imaláncok indításával is tennünk kell a jelenlegi nehéz helyzetben a békéért. Fellépett Mező Misi és a Magna Cum Laude, Pintér Béla és Szabó Balázs, egy 400 fős kórus és Friderika: velük lett teljes a felejthetetlen alkalom. Az esemény fővédnökségét Kövér László, az Országgyűlés elnöke vállalta.
     Kiadó: Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány