OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2022. december 3., szombat 10:04

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. december 3., szombat (OS) - Lebuktak Orbánék, korhatár emelésre készülnek!

    Orbán Viktorék nyugdíjkorhatár emelésre készülnek. Pedig a Fidesz nem ezt ígérte! Javaslatukkal nehezítenék a mostani 50 éves korosztály nyugdíjba vonulásának lehetőségét. A nyugdíjak előteremtése a költségvetésben a kormány feladata lenne. Azért büntetni az embereket, mert Orbánék rossz döntéseket hoznak, egyszerűen igazságtalanság. Amivel a kormány inkább foglalkozhatna: az alacsony nyugdíjú emberek megsegítése, vagy a nyugdíjrendszer egyenlőtlenségeinek csökkentése.

Az Orbán-kormány által Brüsszelnek benyújtott javaslatok között szerepel "A nyugdíjrendszer fenntarthatóságának javítása". Ennek szövegéből egyértelmű, hogy Orbánék a nyugdíjkorhatár emelésére készülnek.

A Fidesz hazudik, amikor azt állítják, hogy "a rendszerben biztosított nyugellátás alkalmas az időskori jövedelembiztonság megteremtésére". Rengeteg nyugdíjas él 140 ezer forintnál alacsonyabb nyugdíjból, ami nem elegendő a megélhetéshez sem, nemhogy a biztonságos, nyugodt időskorhoz.

Orbán Viktorék megszüntették a Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságot és a Nyugdíjbiztosítási Alapot. Most pedig arra készülnek, hogy
     • a nyugdíjkorhatárt a várható élettartamhoz kössék,
     • ténylegesen emeljenek a nyugdíjkorhatáron,
     • és szankcionálják a korai nyugdíjba vonulást.
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.