OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2022. december 2., péntek 16:06

A Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. december 2., péntek (OS) -

    "Kik vagyunk?"
"Anyám kun volt, apám félig székely, félig román, vagy tán egészen az…" József Attila A Raul Wallenberg Emberség Háza Egyesület és a BMSzC Neumann János Informatikai Technikum mini konferenciát és workshopot szervezett november végén középiskolás diákok számára. A konferenciát köszöntötte Andreas Attorps Svédország Budapesti Nagykövetségének képviselője, aki elismert támogatója Raoul Wallenberg öröksége megőrzésének. Menyhárt Erika igazgatónő és Sipos András az egyesület elnöke nyitották meg a programot. A rendezvény moderátora Rauh Edit szociálpolitikus rövid bekezdést olvasott fel az egyesület alapító okiratából: "Lehetőséget akarunk adni a fiataloknak, hogy elsajátítsanak egy olyan látásmódot, melyben a belső morális iránytű, a humanista értékek vállalása biztosítja a demokratikus együttműködést, együttélést a társadalom egészében." Sipos Vera színművész elmondta József Attila A Dunánál című versét és több, a témához kötődő, prózai részletet. Az első előadást Pécsi Tibor történész tartotta "Ki a magyar?", a másodikat Tuka Ágnes ny. egyetemi docens az "Identitás kérdőjelei" címekkel. Délután a több mint 40 diák két csoportot alkotva vitatta meg az elhangzottakat, beszéltek a saját identitásukról. A konferenciát az Egyesület elnökhelyettese Horváth-Lindberg Judit zárta, nagyon pozitívnak értékelve az egész napos munkát, melyről videó felvétel készült. A két előadás ppt-je az egyesület honlapján elérhető.

     Kiadó: Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.