OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 8. csütörtök
Ismertető


2022. szeptember 24., szombat 08:31

A Magyar Békekör Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 24., szombat (OS) - Önrendelkezésről és tagadóiról 2.

    Nemzeti érdekünk a jó viszony Kelettel és Nyugattal egyaránt! Mi szükségünk olyan szövetségesekre, akik nem hagyják, hogy békében éljünk másokkal, s folytatni akarják a háborút, nem befejezni? Akik ugyanolyan alsóbbrendű fajnak tekintik az oroszt, mint Zelenszkij. Akik demokrácián, kisebbségi jogon azt értik, amit Kijev odahaza művel: írtja, aki neki nem tetszik. Magyarországnak olyan szomszédra van szüksége, aki tiszteletben tartja mások jogát identitásának szabad megéléséhez, s hagyja, hogy azzal élhessen együtt, akivel ő akar. Nemzeti létünket érintő alapvető kérdésekről van szó, és mi úgy teszünk, mintha nem is léteznének. Semleges magatartást kell tanúsítani az ukrajnai konfliktussal szemben, nem pedig kéltségbe vonni az ott élők önrendelkezési jogát! A magyar nemzetnek szuverén politizálásra van szüksége, nem olyanra, amely  idegen érdekeknek rendelődik alá! Meg kell védenünk külhoni testvéreinket, mint mások teszik. Nemzeti érdekünket azzal szolgálhatnánk a legjobban, ha kollektív biztonsági és együttműködési rendszer születnék, mint azt Moszkva javasolta, de a NATO elutasította. Ha a Nyugat továbbra is megtagadja a kiegyezést, és elutasítja a békés együttműködést Oroszországgal, nem marad más választásunk, mint különalkut kötni Moszkvával. Ezt diktálja a magyar érdek idehaza, és határainkon túl.


     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.