OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2021. október 17., vasárnap 09:36

Volner János független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2021. október 17., vasárnap (OS) - Márki-Zay, a Jobbik villamosa

    Érdemes belegondolni, melyik pártnak a legkellemetlenebb Márki-Zay előretörése. Elárulom: a Jobbiknak. A magyarázat könnyen érthető: Márki-Zay pont ugyanabból a szavazótáborból fog meríteni, mint a meghasonlott Jobbik és az általa vezetett MMM számára is létkérdés, hogy az önálló jogon történő parlamenti jelenléthez (a későbbi frakcióhoz) szavazókat tudjon felmutatni. Ezeket a szavazókat elsősorban a Jobbiktól képes elvenni, hiszen könnyen belátható, hogy a nyugdíjaskorú baloldaliaknak továbbra sem ő lesz a kedvence.
     MZP pont azt mondja, amit a Jobbik megmaradt szavazói hallani szeretnek. Ráadásul nagy a kontraszt: Jakab az előválasztáson hatalmasat bukott, MZP viszont valószínűleg megnyerte azt. Tovább fokozza a Jobbik hátrányát Jakab Péter politikusi karaktere is: mivel csak ehhez ért, csúcsra járatja a prolishow-t. A választásokhoz közeledve a papírból kizabált párizsi, vagy a vizespohárból felhörpintett kannásbor egyre kevésbé működik. Jakab Péter tulajdonképpen nem is politikus, hanem egy karakterszínész, aki a tükör előtt begyakorolt előadásaival folyamatosan építgeti a dühös jobbágy figuráját. De csak ezt képes eljátszani.
    Rivaldafényből is nyilvánvalóan több jut majd Márki-Zaynak, hiszen ő lesz a Gyurcsány-koalíció arca, míg Jakab csupán egy lesz az eseményeket a hátsó sorból figyelő, bedarált pártvezetők között.
Szóval a Jobbik Márki-Zay által vezetett villamosa nem csak megérkezett, de már csenget is. Sokan fognak felszállni rá...

     Kiadó: Volner János független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.