2024. április 18. csütörtök

2021. október 17., vasárnap 09:36

Volner János független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2021. október 17., vasárnap (OS) - Márki-Zay, a Jobbik villamosa

Érdemes belegondolni, melyik pártnak a legkellemetlenebb Márki-Zay előretörése. Elárulom: a Jobbiknak. A magyarázat könnyen érthető: Márki-Zay pont ugyanabból a szavazótáborból fog meríteni, mint a meghasonlott Jobbik és az általa vezetett MMM számára is létkérdés, hogy az önálló jogon történő parlamenti jelenléthez (a későbbi frakcióhoz) szavazókat tudjon felmutatni. Ezeket a szavazókat elsősorban a Jobbiktól képes elvenni, hiszen könnyen belátható, hogy a nyugdíjaskorú baloldaliaknak továbbra sem ő lesz a kedvence.
     MZP pont azt mondja, amit a Jobbik megmaradt szavazói hallani szeretnek. Ráadásul nagy a kontraszt: Jakab az előválasztáson hatalmasat bukott, MZP viszont valószínűleg megnyerte azt. Tovább fokozza a Jobbik hátrányát Jakab Péter politikusi karaktere is: mivel csak ehhez ért, csúcsra járatja a prolishow-t. A választásokhoz közeledve a papírból kizabált párizsi, vagy a vizespohárból felhörpintett kannásbor egyre kevésbé működik. Jakab Péter tulajdonképpen nem is politikus, hanem egy karakterszínész, aki a tükör előtt begyakorolt előadásaival folyamatosan építgeti a dühös jobbágy figuráját. De csak ezt képes eljátszani.
    Rivaldafényből is nyilvánvalóan több jut majd Márki-Zaynak, hiszen ő lesz a Gyurcsány-koalíció arca, míg Jakab csupán egy lesz az eseményeket a hátsó sorból figyelő, bedarált pártvezetők között.
Szóval a Jobbik Márki-Zay által vezetett villamosa nem csak megérkezett, de már csenget is. Sokan fognak felszállni rá...

Kiadó: Volner János független országgyűlési képviselő