OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2021. január 24., vasárnap 13:50

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. január 24., vasárnap (OS) -

    Ennek a mintának a segítségével a székesfehérvári Osszárium csontjai közül meg tudjuk határozni Mátyás csontjait, össze tudjuk állítni a csontvázat és méltó módon el tudjuk temetni az egyik legnagyobb királyt ott és olyan körülmények között, ahogyan Ő akarta – hangsúlyozta a miniszter, majd hozzátette: ezen túlmenően egy nagyon régi vitát lehet esetleg lezárni, ami a Hunyadi család, Hunyadi János eredetére, származására vonatkozik.

A videó végén Kásler Miklós a kulturális fejlesztéséről is beszélt. Úgy látja, az utolsó 10 évben elképesztő fejlesztésen, és egyúttal fejlődésen ment át. Ezt a fejlesztési tartalmat, ütemet és tömeget a kiegyezés utáni időszakhoz tudnám hasonlítani.

A Tárcavezető példának hozta fel a színházak fejlesztését, új teátrumok építését, valamint a Liget projektet is. A Liget Projekt önmagában Európa legnagyobb kulturális fejlesztés, de ugyan ez vonatkozik a levéltárakra, a könyvtárakra, az előadó-művészet támogatására ebben a kritikus időszakban. Ezek a fejlesztések nem csak Budapestre jellemzők, hanem a vidékre is – ismertette a miniszter.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.