OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. január 16., szombat 20:16

Bencsik János független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2021. január 16., szombat (OS) - A DK fejezze be a magyar gyógyszerhatóság elleni hangulatkeltést!

    A Polgári Válasz elkötelezett amellett, hogy  Magyarország minél hamarabb "kinyithasson", és megszűnjenek a mindennapi életünket korlátozó intézkedések. Meggyőződésünk, hogy ehhez egyedül a tömeges, biztonságos és hatékony oltáson át vezet az út, ezért minden olyan kezdeményezést támogatunk, amely ezt elősegíti.

Köztudott, hogy a magyar gyógyszerhatóság (OGYÉI) eljárásrendje sokkal szigorúbb, mint az Európai Gyógyszerügynökségé (EMA). Így a Demokratikus Koalíció felvetése, miszerint csak európai engedéllyel rendelkező vakcinával lehessen Magyarországon oltani, jó esetben tájékozatlanság, rosszabb esetben az oltással kapcsolatos félelmek politikai haszonszerzésből történő felerősítése. A DK-nak sajnos nem ez az első ilyen akciója. Nemrég még az orosz vakcina ellen emeltek szót, ám a Szputnyik V-öt azóta már Németország és Dél-Korea is szeretné gyártani, az Európai Unió pedig nagyon szívesen oltana vele.

Elutasítunk minden olyan kezdeményezést, amely potenciálisan hatékony és biztonságos vakcinák kizárását jelentheti a jelenleg is oltóanyaghiánnyal és kormányzati fejetlenséggel terhelt magyar oltásprogramból. Annak érdekében, hogy az életünk visszatérhessen a normális kerékvágásba, eddig hat saját javaslatot fogalmaztunk meg, ezek megtalálhatóak Facebook oldalunkon.
     Kiadó: Bencsik János független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.