OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. augusztus 11., kedd 10:46

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. augusztus 11., kedd (OS) - A Demokratikus Koalíció feljelentést tesz: Senki sem nyomoz a színházi tao-csalók után

    Hiába derült fény évekkel ezelőtt arra, hogy öt, gyakorlatilag ismeretlen kis színház brutális mennyiségű, mintegy kilenc milliárd forintnyi tao-pénzt csalt el, azóta sem vontak felelősségre senkit sem az üggyel kapcsolatban. Ez az öt színház egyébként mind erősen kötődött ahhoz a Megyeri Lászlóhoz, akinek kiemelt szerepe volt a színházak finanszírozását megreformáló tao-rendszer kiagyalásában.

A Demokratikus Koalíció feljelentést tesz az újabb arcátlan és nyilvánvaló közpénzlopás ügyében. Évek alatt nem voltak képesek felelősségre vonni a tao-támogatással trükközőket és igyekeznek központilag eltussolni az ügyet, miközben pedig azt látjuk, hogy a kormány sorra bünteti az egyébként normálisan és átláthatóan gazdálkodó, független, kis színházakat. Mi, európai magyarok viszont úgy gondoljuk, hogy akkor sem úszhatja meg semmilyen enyveskezű a büntetést, ha a Fideszhez van ezer szállal becsatornázva, és többek érdeke, hogy elbújtassák a bűnöst.

Ráczné Földi Judit
a Demokrata képviselők közösségének (A DK polgármestereit és önkormányzati képviselőit tömörítő szervezet) elnöke, a DK elnökségi tagja


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.