2024. április 19. péntek

2018. július 17., kedd 17:24

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. július 17., kedd (OS) - Testreszabott támogatások az innovációs lánc minden eleme számára Először nyílt alkalom a Horizont Európa bizottsági javaslatcsomagról szóló magas szintű eszmecserére a tagállami kutatási miniszterek informális találkozóján 2018. július 17-én, Bécsben. A magyar delegációt vezető György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár kifejtette: "a 2021-ben kezdődő hétéves ciklus egyik komoly nyertese az innováció lehet, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy a folyamatosan változó technológiai környezetben megőrizzük munkahelyeink biztonságát.

A kormánynak ehhez fókuszálnia kell a magyar gazdaság kutatási-fejlesztési és innovációs kapacitásait, hogy fel tudjunk készülni az előttünk álló kihívásokra, minél többet tudjunk elnyerni és az ország hasznára felhasználni a Horizont Európa forrásaiból. Tanuló, kreatív magyarok és tanuló, innovatív vállalkozások jelentik a kulcsot a stabil munkahelyekhez és a növekvő bérekhez."

Az Európai Unió 2021-2027 közötti időszakra vonatkozó költségvetési tervezete alapján a következő hétéves ciklus egyik komoly nyertese az innováció lehet. A Horizont Európa javaslat azon a megközelítésen alapul, hogy a kutatásnak és innovációnak hozzá kell járulnia a közös gazdasági versenyképesség növeléséhez, a kihívások rendszerszintű megoldásához. A korábbi keretprogram sikereire építve a Horizont Európa továbbra is integrált módon támogatja az innovációs lánc egészét, jelentősen egyszerűsítve a támogatások igénybe vételét.
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium