OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. július 17., kedd 17:24

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. július 17., kedd (OS) - Testreszabott támogatások az innovációs lánc minden eleme számára Először nyílt alkalom a Horizont Európa bizottsági javaslatcsomagról szóló magas szintű eszmecserére a tagállami kutatási miniszterek informális találkozóján 2018. július 17-én, Bécsben. A magyar delegációt vezető György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár kifejtette: "a 2021-ben kezdődő hétéves ciklus egyik komoly nyertese az innováció lehet, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy a folyamatosan változó technológiai környezetben megőrizzük munkahelyeink biztonságát.

    A kormánynak ehhez fókuszálnia kell a magyar gazdaság kutatási-fejlesztési és innovációs kapacitásait, hogy fel tudjunk készülni az előttünk álló kihívásokra, minél többet tudjunk elnyerni és az ország hasznára felhasználni a Horizont Európa forrásaiból. Tanuló, kreatív magyarok és tanuló, innovatív vállalkozások jelentik a kulcsot a stabil munkahelyekhez és a növekvő bérekhez."  

Az Európai Unió 2021-2027 közötti időszakra vonatkozó költségvetési tervezete alapján a következő hétéves ciklus egyik komoly nyertese az innováció lehet. A Horizont Európa javaslat azon a megközelítésen alapul, hogy a kutatásnak és innovációnak hozzá kell járulnia a közös gazdasági versenyképesség növeléséhez, a kihívások rendszerszintű megoldásához. A korábbi keretprogram sikereire építve a Horizont Európa továbbra is integrált módon támogatja az innovációs lánc egészét, jelentősen egyszerűsítve a támogatások igénybe vételét.
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.