OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. március 19., hétfő 14:56

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2018. március 19., hétfő (OS) - A német megszállás évfordulójára

    1944. március 19-én a hitleri Németország csapatai megszállták hazánkat, de Horthy Miklós továbbra is kormányzó maradt. Az általa kinevezett új magyar kormány pedig a náci megszállókkal együttműködve a saját nemzete ellen fordult.

74 évvel ezelőtt, ezen a napon vett minden korábbinál nagyobb lendületet a magyarországi zsidóüldözés. Az állam vezetői rengeteg embert nemcsak kiszolgáltattak a gyűlölet politikájának, hanem közre is működtek a magyar zsidóság kifosztásában, szervezett összegyűjtésében és deportálásában.

Olyan bűnöket követtek el, amelyekre semmi sem szolgálhat magyarázatul és senki sem adhat felmentést alóluk. Emlékeznünk kell a 74 évvel ezelőtt történtekre és emlékeztetnünk is kell a hatalom mindenkori gyakorlóit, hogy senki sem fenyegetheti vagy fordulhat a saját nemzete ellen büntetlenül.

A közös felelősségünk, hogy ne engedjük megismétlődni a történelem legsötétebb korszakát. Nemet kell mondanunk a gyűlöletre, a megbélyegzésre és a kirekesztésre.

MSZP-Párbeszéd

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.