OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. március 19., hétfő 13:26

A Mátrix Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. március 19., hétfő (OS) - Mátrix a csomagolási hulladék csökkentéséért

    A túlvásárlás durva világát éljük. Nagyon sok az életünket átszövő felesleges csomagolóanyag, a külső csíny. Sikeres a Mátrix Közhasznú Alapítvány által, a csomagolási hulladék csökkentéséért indított környezetvédelmi program, melyet a Földművelésügyi Minisztérium és a Szelektálok.hu támogatta.

A program révén 20 oktatási intézményben tartott az alapítvány környezettudatosságot segítő előadást, ezzel is segítve a gyerekek csomagolási hulladékok problémakörével való ismerkedését. Tudatosabb vásárlói szokások = kevesebb hulladék termelés, ez a program mozgató rugója. A program során pedagógusok és gyerekek számára is hasznos kiadványsorozattal segíti a környezet védelmét a Mátrix.

Környezetvédelemért jutalom
A programsorozatban több száz gyermek vett részt az előadásokon, a kapcsolódó vetélkedőkben legaktívabb 60 gyermek csomagolástól mentes ajándék könyvet kapott.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány kérdőíves felméréssel térképezte fel a vásárlói szokásokat, a helyzet nem jó, sok embernél igen fontos szerepet tölt be egy - egy termék csomagolása, és a külcsíny.

A környezetvédelmi program pillanatairól kisfilm is készül, mely a www.matrixalapitvany.hu oldalon a tanárok, a diákok, a vásárlói szokások iránt érdeklődő lakosság számára is elérhető.

Fotó1:
https://matrixalapitvany.hu/_kep/szelektalok-matrix-foldmuvelesugyi1.jpg

Fotó2:
https://matrixalapitvany.hu/_kep/szelektalok-matrix-foldmuvelesugyi.jpg
     Kiadó: Mátrix Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.