OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. november 17., péntek 19:06

Morvai Krisztina, az Európai Parlament Független Képviselője közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 17., péntek (OS) - Gyalázatos döntést hozott az EP Lengyelországgal szemben (videóval)

    Az ún. "új dublini rendszerben" az Európába érkező migránsok menedékkérelmét nem az az ország dolgozza majd fel automatikusan, ahova érkeztek, hanem a kötelező kvótarendszer alapján elosztják őket az egyes tagállamokban, így Magyarországra is. Fontos tudni a következőt: az érkezési helytől eltérő tagállamba való ilyen formájú letelepítésnek nem akadálya az sem, ha az illető bevándorlónak nincsenek papírjai, személyazonosságát nem tudja igazolni. Ezek a személyek - akikről tehát azt sem tudni, hogy honnan érkeztek, és kik ők valójában, akár az ISIS leszerelt harcosai is lehetnek - a vonatkozó jogszabályok értelmében nem tarthatók zárt intézményekben, hanem gyakorlatilag szabadon járkálhatnak az adott tagállam, például Magyarország területén. Ez a lényege tehát annak a döntésnek, amelyet az Európai Parlament szintén ezen a héten fogadott el. Ugyancsak ezen a parlamenti ülésen került sor "A Menedékkérőkkel Kapcsolatos Téli Terv" megtárgyalására és elfogadására. Ezzel kapcsolatban Morvai Krisztina levelet írt Avramopoulos biztosnak, amelyet már közöltünk. A levél itt olvasható:
http://www.morvaikrisztina.hu/images/doc/morvai_krisztina_levele_avramopoulos_biztosnak_2017november


     Kiadó: Morvai Krisztina, az Európai Parlament Független Képviselője

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.