2024. április 26. péntek

2017. november 17., péntek 19:06

Morvai Krisztina, az Európai Parlament Független Képviselője közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 17., péntek (OS) - Gyalázatos döntést hozott az EP Lengyelországgal szemben (videóval)

Az ún. "új dublini rendszerben" az Európába érkező migránsok menedékkérelmét nem az az ország dolgozza majd fel automatikusan, ahova érkeztek, hanem a kötelező kvótarendszer alapján elosztják őket az egyes tagállamokban, így Magyarországra is. Fontos tudni a következőt: az érkezési helytől eltérő tagállamba való ilyen formájú letelepítésnek nem akadálya az sem, ha az illető bevándorlónak nincsenek papírjai, személyazonosságát nem tudja igazolni. Ezek a személyek - akikről tehát azt sem tudni, hogy honnan érkeztek, és kik ők valójában, akár az ISIS leszerelt harcosai is lehetnek - a vonatkozó jogszabályok értelmében nem tarthatók zárt intézményekben, hanem gyakorlatilag szabadon járkálhatnak az adott tagállam, például Magyarország területén. Ez a lényege tehát annak a döntésnek, amelyet az Európai Parlament szintén ezen a héten fogadott el. Ugyancsak ezen a parlamenti ülésen került sor "A Menedékkérőkkel Kapcsolatos Téli Terv" megtárgyalására és elfogadására. Ezzel kapcsolatban Morvai Krisztina levelet írt Avramopoulos biztosnak, amelyet már közöltünk. A levél itt olvasható:

Kiadó: Morvai Krisztina, az Európai Parlament Független Képviselője