OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. november 17., péntek 17:16

A Vállalkozók Szövetsége a Reformokért közleménye
    Budapest, 2017. november 17., péntek (OS) - A Vállalkozók Szövetsége (VSZ) társadalmi kérdésként veti fel, hogy helye van-e a néhány taggal rendelkező Liberális Pártnak az ellenzéki  összefogásban és a parlamentben?

    A VSZ néhány nappal ezelőtt ismertette, hogy a tagság és társadalmi beágyazottság nélküli Magyar Liberális Párt miként akart más pártok
jelölt-listáival tetszelegni az MSZP előtt, hogy azok bevegyék őket az ellenzéki megállapodásba, és így jusson parlamenti mandátumhoz Fodor Gábor, Szent-Iványi István, Boruzs András és Sermer Ádám (mások talán nem, mert itt hellyel-közel a tagsági névsor végéhez értünk).
Furcsa, rasszista-jellegű intermezzo is felmerült, miközben a Liberálisok válogattak a külső forrásból megrendelt jelöltek között, mert előszeretettel utasították el a kisebbségi jelölteket: több polgárjogi, baloldali, szakszervezeti, meleg, nő, zsidó és roma
aktivistát azért utasítottak el, mert nem tetszett nekik a jelölt származása vagy hovatartozása. Tehát nem csak a munkás származás
akadályozta náluk a jelöltté válást. Magyarországi címmel rendelkező, kényszerűségből  külföldön dolgozó magyarra pl. kijelentették, szerintük nincs elég kötődése hazánkhoz.
Mindez nagyon kínos és ordas eszméket, gondolatokat is felvet a Janus-arcú pártról.
A VSZ botrányosnak tartja az ál-Liberális Párt megnyilvánulásait és elítéli azokat. November 18-án az ellenzéknek ezt is mérlegelnie kell: szüksége van-e olyan értékelhetetlen népszerűségű pártra, amely az EU alapeszméivel szembe megy a tetteivel.  
    
     Kiadó: Vállalkozók Szövetsége a Reformokért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.