OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. november 17., péntek 17:15

Az Emmi Egészségügyért Felelős Államtitkárságának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 17., péntek (OS) - Folytatódnak a tárgyalások a 2016 szeptemberében aláírt megállapodás alapján

    A mai napon ismét tárgyalóasztalhoz ült az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ), a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének (MÖSZ), továbbá a Magyar Orvosi Kamara (MOK), a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK), a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK), a Medicina 2000 Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség és a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) képviselőivel, hogy folytassák a sztrájktárgyalást a 2016 szeptemberében aláírt megállapodás alapján.

Cser Ágnes MSZ EDDSZ elnök a tárgyalópartnerek nevében megköszönte, hogy a kormány kiegészítette a 256/2013. (VII.5.) Korm. rendeletet, és az egészségügyi ügyvitelszervezőkre és orvosírnokokra is kiterjesztette kezdeményezésüknek megfelelően a bértábla hatályát.

A sztrájktárgyaló MSZ EDDSZ, MÖSZ és stratégiai partnereikkel MOK, MESZK, MGYK egyeztetett követelésüket megerősítette a korábbi tárgyalások és a 2016. szeptember 20-ai megállapodásukban foglaltak alapján:
- az egészségügyben az ágazat valamennyi munkavállalójának (gazdasági és műszaki-ügyviteli és fizikai munkakörben) egy havi bér kifizetése még a karácsony előtt, a 2017. év elmaradt kompenzálásaként;

     Kiadó: Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.